Vi har klubbor som passar just dig

När det kommer till utrustning är det lätt att känna sig lite vilse med så många varianter och modeller på marknaden. Många pratar om "Custom fitting" men vad betyder det och hur går det till? Här får du svar på de vanligaste frågorna.

En vanlig Custom Fitting för järnklubbor eller driver tar cirka en timma. För den timmen betalar du 650 kr. Kontakta gärna oss om du vill boka tid eller har frågor och funderingar kring Custom Fitting!

Vad är Custom Fitting?
Custom fitting är att skräddarsy utrustning tillsammans med en PGA Professional. Att få råd och hjälp att välja de klubbor som passar bäst för Dig och Dina förutsättningar idag och i framtiden. En tränare kan dessutom ta hänsyn till din sving och dina ambitioner.

Så går det till
Vi börjar med att mäta upp vissa konstanta värden såsom greppstorlek, längd och avståndet från handen ned till marken mm. Du får sedan slå bollar i vår svingstudio och vi kan då med hjälp av vår mätutrustning flightscope och liebord få reda på Din svinghastighet, var på klubbans sula du träffar marken, bollens utgångsvinkel mm.

Med hjälp av dessa värden och vår kunskap kommer vi fram till vilka parametrar som passar Dig och Din sving bäst när det gäller lie vinkel, längd, vikt, material, flex, set makeup och hur klubbhuvudet bör vara utformat för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att utvecklas som golfare och få ännu roligare med din golf.

Varför skall du göra en Custom Fitting?
Brukar du köpa byxor med rätt längd på benen och rätt storlek i midjan?

Att köpa ny utrustning är en stor investering och det är viktigt att klubborna passar så bra som möjligt. Vi är alla olika i våra fysiska förutsättningar och genom att använda klubbor som passar kan du definitivt underlätta spelet. Golf är tillräckligt svårt som det är, så varför inte göra det lite lättare genom att använda anpassad utrustning?

Behöver alla Custom Fitting?
Ja! Vi jobbar för att anpassa klubborna efter spelaren och inte tvärtom. Ungefär hälften av alla personer som går igenom en Custom Fitting behöver klubbor med andra parametrar än en standardklubba. Alla har hjälp av klubbor som passar deras förutsättningar. Det enda sättet att vara helt säker är att ta hjälp av en PGA-utbildad Professional.

Är det dyrt och tidskrävande?
Svaret är nej. Custom klubbor kostar lika mycket som ett standardset och leverans sker mellan 1-3 veckor.

Vilka märken erbjuder Custom Fitting hos oss?
Vi har kunskap och utbildning om

Märke klubbor vi erbjuder CF på
COBRA mw, järn & wedgar
PING mw, järn & wedgar
CALLAWAY mw, järn
MIZUNO järn & wedgar
TITLEIST  järn & wedgar

Vad är en Flightscope?
FlightScope är en av marknadens bästa hjälpmedel för slaganalys.
Det är en dopplerradar som bla används i flygvapnet och med den mäter vi:

-       bollhastighet
-       klubbhastighet
-       klubbans infallsvinkel
-       bollens utfallsvinkel
-       spinntal i bollen

Viktiga pusselbitar för att specificera den perfekta klubban för varje enskild spelare.

VERKSTAD

Behöver du nya grepp? Har du slagit av ett skaft? Är klubborna för långa eller korta?
Har du fel lievinkel? Listan kan göras lång, men vi kan hjälpa till med det mesta!

Visste du att du bör byta grepp vartannat år. Saltet i handsvetten torkar till slut ut gummit. När det händer blir de hårda och hala vilket resulterar i att man blir tvungen att hålla hårdare i klubban. Vi har grepp som passar alla golfare, hårda, mjuka, smala, tjocka och i massa olika färger! Ta upp 7:an ur bagen och inspektera den nästa gång du spelar.

Alla ni som spelar mjuka smidda klubbor. Vet ni om att lievinkeln och loft förändras på bara något år när ni tar torvor? Lämna in klubborna för en kontroll så fixar vi det i vår loft & liemaskin.

Vi skräddarsyr dina klubbor så de passar dig!

Är dörren öppen till verkstan, tveka inte att komma in och säg hej!